Καλώς ήλθατε!

Σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου!
Εδώ θα βρίσκετε τις αγαπημένες μου συνταγές, δοκιμασμένες από πολλούς με θετικές κριτικές. Άλλες τις έφτιαξα από βιβλίο συνταγών, άλλες τις "έκλεψα" ή μου τις έδωσαν φίλοι κι άλλες τις εμπνεύστηκα χρησιμοποιώντας ό,τι διέθετα εκείνη τη στιγμή...
Ελπίζω δοκιμάζοντάς τες, να τις βρείτε κι εσείς το ίδιο νόστιμες!

Σχόλια και δικές σας συνταγές, ευπρόσδεκτα!

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μπάρες δημητριακών

Υλικά
8 αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα
8 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
8 αποξηραμένες φράουλες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ιπποφαές
1 κουταλιά της σούπας cranberries
1 κουταλιά της σούπας goji berries
50 γρ. ανάλατα ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα τους χοντροκομμένα
50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
50 γρ. ηλιόσποροι ανάλατοι
100 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes)
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
50 γρ. σουσάμι
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
2 βανίλιες
λίγο αλάτι Ιμαλαΐων

 
Εκτέλεση
Απλώστε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα τα παρακάτω: βρώμη, αμύγδαλα, φουντούκια, σουσάμι και ηλιόσπορους και ψήστε στο γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα.
Προσθέστε τα φρούτα, τις νιφάδες καλαμποκιού και το λιναρόσπορο και ανακατέψτε καλά.
Σε μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι, τις βανίλιες και το αλάτι (εάν θέλετε, προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο). Ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Προσθέστε το σιρόπι στο μείγμα δημητριακών και φρούτων και ανακατέψτε καλά, να μη μείνει κανένα σημείο στεγνό. Απλώστε το μείγμα στη λαδόκολλα και βάλτε σε ένα ταψί. Ψήστε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σχάρα του φούρνου. Κόβετε σε μερίδες και τυλίγετε σε λαδόκολλα ή μεμβράνη.