Καλώς ήλθατε!

Σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου!
Εδώ θα βρίσκετε τις αγαπημένες μου συνταγές, δοκιμασμένες από πολλούς με θετικές κριτικές. Άλλες τις έφτιαξα από βιβλίο συνταγών, άλλες τις "έκλεψα" ή μου τις έδωσαν φίλοι κι άλλες τις εμπνεύστηκα χρησιμοποιώντας ό,τι διέθετα εκείνη τη στιγμή...
Ελπίζω δοκιμάζοντάς τες, να τις βρείτε κι εσείς το ίδιο νόστιμες!

Σχόλια και δικές σας συνταγές, ευπρόσδεκτα!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Cheesecake το Ελληνικό

Υλικά
450 γρ. ανθότυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
3-4 ντάκους (κρητικά παξιμάδια)
Μέλι


Εκτέλεση
Σπάμε τους ντάκους σε μικρά κομμάτια και τους βρέχουμε ελαφρά. Τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με περίπου 60-70 γρ. ζάχαρη άχνη, να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το ανθότυρο ώσπου να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια των ντάκων σε μπολ και στρώνουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σερβίρουμε, περιχύνοντας την κρέμα με μέλι.