Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 ώριμες τομάτες ή μία συσκευασία τοματάκι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊδανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Φέτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κοτσάνι, όπως θα κάναμε για τα κλασσικά παπουτσάκια. Τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για λίγη ώρα να ξεπικρίσουν και μετά τις στίβουμε. Αδειάζουμε και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό από τη φλούδα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με ελάχιστο νερό. Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε, μαζί με τη σάρκα από τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις τομάτες και το μαϊδανό, αλάτι και πιπέρι. Εάν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.
Με το μίγμα αυτό, γεμίζουμε τα παπουτσάκια και τοποθετούμε σε ταψάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε στα παπουτσάκια τη φέτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε στο φούρνο να ροδίσει το τυρί και σερβίρουμε.
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 ώριμες τομάτες ή μία συσκευασία τοματάκι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊδανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Φέτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κοτσάνι, όπως θα κάναμε για τα κλασσικά παπουτσάκια. Τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για λίγη ώρα να ξεπικρίσουν και μετά τις στίβουμε. Αδειάζουμε και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό από τη φλούδα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με ελάχιστο νερό. Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε, μαζί με τη σάρκα από τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις τομάτες και το μαϊδανό, αλάτι και πιπέρι. Εάν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.
Με το μίγμα αυτό, γεμίζουμε τα παπουτσάκια και τοποθετούμε σε ταψάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε στα παπουτσάκια τη φέτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε στο φούρνο να ροδίσει το τυρί και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου