Καλώς ήλθατε!

Σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου!
Εδώ θα βρίσκετε τις αγαπημένες μου συνταγές, δοκιμασμένες από πολλούς με θετικές κριτικές. Άλλες τις έφτιαξα από βιβλίο συνταγών, άλλες τις "έκλεψα" ή μου τις έδωσαν φίλοι κι άλλες τις εμπνεύστηκα χρησιμοποιώντας ό,τι διέθετα εκείνη τη στιγμή...
Ελπίζω δοκιμάζοντάς τες, να τις βρείτε κι εσείς το ίδιο νόστιμες!

Σχόλια και δικές σας συνταγές, ευπρόσδεκτα!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Σπιτικό γιαούρτι

Υλικά
1 λίτρο γάλα
1,5-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα σε ελαφρώς βρεγμένη κατσαρόλα.Το αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε το μικρό δάχτυλό μας μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το γάλα στο σκεύος που θέλουμε (κατά προτίμηση γυάλινο), ρίχνουμε 1,5-2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Σκεπάζουμε το σκεύος και το τυλίγουμε σε μια κουβέρτα να διατηρηθεί η ζέστη. Το αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες (εγώ το αφήνω όλη τη νύχτα), χωρίς να το μετακινήσουμε, για να πήξει. Διατηρείται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου