Υλικά
1 λίτρο γάλα
1,5-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα σε ελαφρώς βρεγμένη κατσαρόλα.Το αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε το μικρό δάχτυλό μας μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το γάλα στο σκεύος που θέλουμε (κατά προτίμηση γυάλινο), ρίχνουμε 1,5-2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Σκεπάζουμε το σκεύος και το τυλίγουμε σε μια κουβέρτα να διατηρηθεί η ζέστη. Το αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες (εγώ το αφήνω όλη τη νύχτα), χωρίς να το μετακινήσουμε, για να πήξει. Διατηρείται στο ψυγείο.
1 λίτρο γάλα
1,5-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα σε ελαφρώς βρεγμένη κατσαρόλα.Το αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε το μικρό δάχτυλό μας μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το γάλα στο σκεύος που θέλουμε (κατά προτίμηση γυάλινο), ρίχνουμε 1,5-2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Σκεπάζουμε το σκεύος και το τυλίγουμε σε μια κουβέρτα να διατηρηθεί η ζέστη. Το αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες (εγώ το αφήνω όλη τη νύχτα), χωρίς να το μετακινήσουμε, για να πήξει. Διατηρείται στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου