Υλικά
1 φακελάκι μαχλέπι
5 μεγάλους κόκκους μαστίχα
4 αυγά
170 γρ. βούτυρο
200 ml γάλα
40 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή)
750-800 γρ. αλεύρι
275 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αλέθουμε σε γουδί ή multi τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη. Εάν το μαχλέπι που έχουμε δεν είναι σε σκόνη, το αλέθουμε και αυτό. Τα χτυπάμε στο μίξερ με τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο για περίπου 4 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαγιά και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζήμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, τοποθετώντας τη στο φούρνο σε θερμοκρασία 50 βαθμών, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά όπως προηγουμένως. Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Σημείωση: Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου