Υλικά
600-700 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
15 γρ. αμμωνία
50 ml γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
4 αυγά
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τις βανίλιες για περίπου 4 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα, διαλύουμε σε αυτό την αμμωνία και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ζυμώνοντας για 2 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Η ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 40 κουλούρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου