Καλώς ήλθατε!

Σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου!
Εδώ θα βρίσκετε τις αγαπημένες μου συνταγές, δοκιμασμένες από πολλούς με θετικές κριτικές. Άλλες τις έφτιαξα από βιβλίο συνταγών, άλλες τις "έκλεψα" ή μου τις έδωσαν φίλοι κι άλλες τις εμπνεύστηκα χρησιμοποιώντας ό,τι διέθετα εκείνη τη στιγμή...
Ελπίζω δοκιμάζοντάς τες, να τις βρείτε κι εσείς το ίδιο νόστιμες!

Σχόλια και δικές σας συνταγές, ευπρόσδεκτα!

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά
600-700 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
15 γρ. αμμωνία
50 ml γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
4 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τις βανίλιες για περίπου 4 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα, διαλύουμε σε αυτό την αμμωνία και τη ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ζυμώνοντας για 2 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Η ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 40 κουλούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου