Καλώς ήλθατε!

Σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου!
Εδώ θα βρίσκετε τις αγαπημένες μου συνταγές, δοκιμασμένες από πολλούς με θετικές κριτικές. Άλλες τις έφτιαξα από βιβλίο συνταγών, άλλες τις "έκλεψα" ή μου τις έδωσαν φίλοι κι άλλες τις εμπνεύστηκα χρησιμοποιώντας ό,τι διέθετα εκείνη τη στιγμή...
Ελπίζω δοκιμάζοντάς τες, να τις βρείτε κι εσείς το ίδιο νόστιμες!

Σχόλια και δικές σας συνταγές, ευπρόσδεκτα!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ο μεζές της αλεπούς


Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
125 γρ. κρέμα γάλακτος
Χυμό ενός λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Λάδι
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Σταφίδες ξανθές
Καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε νερό για να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές. Το ροδίζουμε καλά με λίγο λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Χτυπάμε το λεμόνι με τη μουστάρδα, ρίχνουμε το μίγμα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες αφού τις στραγγίξουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χοντροκομμένα καρύδια. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.
Σχόλιο: Όσοι δεν αγαπούν τις γλυκόξινες γεύσεις, μπορούν να παραλείψουν τις σταφίδες.

1 σχόλιο: