1 1/4 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 πακέτο τυρί philadelphia
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό ενός λεμονιού
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
40 γρ. corn flour
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα για τάρτες μετρίου μεγέθους. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με το ζαχαρούχο γάλα για 1 λεπτό και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε την κομπόστα, βάζοντας το σιρόπι σε κατσαρόλα προσθέτοντας τόσο νερό ώστε να γίνει 500 γρ., ρίχνουμε τη ζάχαρη και το corn flour και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τα βύσσινα ένα-ένα πάνω στην κρέμα και από πάνω αδειάζουμε το ζεστό μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου